Pirja rregullisht e kafesë “zvogëlon rrezikun për çmenduri”

0Pirja rregullisht e kafesë “zvogëlon rrezikun për çmenduri” shkruan MailOnline dhe se tre deri në pesë filxhan në ditë reduktojnë mundësinë e zhvillimit të kësaj.

Duke ju referuar gjetjeve të një studimi pirja deri në pesë filxhan në ditë mund të shkurtojë shanset për Alzheimer. Kërkimi thotë se kafeina ndihmon në parandalimin e formimeve në tru të ndonjë sëmundjeje.

Gjithashtu ndihmon në reduktimin e ftohjes dhe ulë përkeqësimin e qelizave të trurit.