Martohet jetimi në fshatin SOS, jep një mesazh të fuqishëm që do t’ju prekë të gjithëve

Një i ri jetim është martuar në ambjentet e fshatit SOS, dhe ka dhënë një mesazh të fuqishëm për të gjithë ne: “Kurrë mos harroni se ku keni jetuar.”
Dasma është zhvilluar më dt.23 qershor dhe kanë marrë pjesë humanistë dhe personalitete të kohës por kjo nuk ka marrë peshën e mjaftueshme në media pasi në atë kohë të gjithë hapësirën e kanë zënë zgjedhjet.

Kjo tregon që shpeshherë këto çështje dhe evenimente të ndryshme me karakter social dhe human kalojnë në plan të dytë pasi në plan të parë qëndron gjithmonë politika, e cila mesa duket na bën të “harrojmë” gjëra të tjera të rëndësishme.

Instituti i fshatit Sos në shqipëri është themeluar në 23 qershor 1919 nga Hermann Gmeiner dhe jetimi Alfred Muharremi ka zgjedhur pikërisht ditëlindjen e themeluesit të institucionit për të celebruar dashurinë e tij në martesë.