Lifestyle

Si të largojmë stresin – Disa këshilla që ju vijnë në ndihmë

Stresi shkakton një sërë problemesh në trupin tuaj, si për shembull zemra juaj fillon të ketë rrahje më të shpeshta, tensioni i gjakut rritet, shtohet ndjenja e ankthit, depresioni, pesha, si dhe shfaqen shqetësime të ndryshme me kujtesën dhe përqendrimin. Zgjohuni herët Gjumi i mëngjesit është i ëmbël për të gjithë, por nëse zgjoheni 15 […]


Gjuha sekrete e femrës

Një proverb thotë: “Kur femra qan, ai që nuk sheh është mashkulli”, ngase nga lotët e saj, atij i mjegullohen sytë. Sidoqoftë, meshkujt, me pak kujdes, mund të mësojnë që t’i kuptojnë domethëniet e disave nga fjalët e shkurta që partnerja, e dashura apo gruaja, i përdor gjatë fjalosjeve me të dhe t’i shmangen me […]
Si e gjeta nënën pas 24 vjetësh?

Isha rritur jetime 24 vjet. Nëna erdhi në duart e mia për shërim dhe aty e njoha për të parën herë. Kur kuptova se ishte nëna ime, spitali m’u bë se u përmbysë dhe fjalë…Ushqimet që duhet të konsumoni në dimër

Duke shtuar në dietën tuaj ushqime të caktuara, ju do ta ndihmoni veten ta kaloni stinën e ftohtë të dimrit pa stres. Studiuesit e Washington University” kanë renditur disa super ushqime për shëndetin, të cilat na ndihmojmë të pushojmë më mirë si dhe mposhtim ankthin. Sipas tyre, ushqimet më të preferuara për këtë stinë janë […]


Konsumimi i proteinave shtazore mund ta parandalojë rënien funksionale tek meshkujt e moshuar

Komuniteti mjekësor kohët e fundit ka paraqitur gjetjet lidhur me përparësitë dhe mangësitë e ngrënies së një diete me nivele të larta të proteinave shtazore. Por tani, në publikimin në “Journal of the American Geriatrics Society”, studiuesit sugjerojnë se konsumimi i një diete me nivele të larta të proteinave shtazore mund t’i ndihmojë meshkujt e […]Kur është ajo më e eksituar!

Studimi i fundit ka zbuluar se në cilën ditë dhe cilën orë femrat janë më të disponuara për seks. Të shtunën në mbrëmje(çdo të shtune) rreth orës 23 është koha kur femrat ndjejnë nevojë për…