Dita Botërore e Tokës

Alfalfa Hay HarvestToka është neglizhuar një kohë të gjatë. Kemi dështuar të lidhin tokën me ushqimin tonë, ujin, klimën, biodiversitetin dhe jetën. Duhet të përmbysim këtë tendencë dhe të marrim veprime për ta ruajtur dhe restauruar.

Kampanja për Ditën Botërore të Tokës ka për qëllim të lidhe njerëzit me tokën dhe ngritjen e vetëdijes për rëndësinë kritike në jetën tonë.

A e dini se?

Toka është bazë e prodhimit të ushqimit, furnizim, lëndë djegëse dhe prodhimin e fibrave dhe për shërbime të ekosistemeve dhe mirëqenien e njerëzve. Mirëmbajtja ose rritja globale e burimeve tokësore është esenciale pasi që njerëzimit i nevojitet për ushqim, ujë, dhe siguria e energjisë duhet të shtohet.

Shihni kampanjën botërore për këtë ditë: Posterat, fllajera, kartolinat e krishtlindjeve, grafikat informuese, bluzat me mbishkrime dhe shumë më shumë, në gjuhën angleze.

Ngjarja dhe festimi është duke gjetur vend çdo kund nëpër botë. Nëse jeni duke organizuar një ngjarje për të shënuar Ditën Botërore të Tokës, mos harroni të regjistroheni online.

Rrini gati, për një javë nga 5 dhjetori deri më 12 dhjetor dokumentarin Symphonia e Tokës që mund ta shihni falas.